Telefon +36.30.9720705

Együk magunkat egészségesre!

Pin It

Makrobiotika

A makrobiotikáról általában
Az általános makrobiotikus étrend világszerte egészséges, hosszú, aktív életet tesz lehetővé. A szülők ilyen étrenddel megalapozhatják a szaporító szerveik egészségét, társkapcsolatuk harmóniáját, gyermekeik fizikai, érzelmi egészségét és tudati fejlődését, egészséges időskorukat. Nem alkalmi divatdiéta, hanem évszázados tapasztalatok alapján összeállított átfogó rendszer. Már a szélsőségek elhagyása és az általános makrobiotikus étrend követése is sokat segít az egyensúly helyreállításában.

      A makrobiotikus étrend
rizs gomba spenotAz étrend alkalmas a modern ipari ételek által okozott, rohamosan terjedő civilizációs betegségek megelőzésére. Kizárólag élettel teli, értékes, többnyire bio gazdálkodásból származó alapanyagokból – egész gabonák, zöldségek, babfélék, természetes szójabab termékek, magfélék, tengeri füvek, halak, helyi gyümölcsök – készítünk kiegyensúlyozott és változatos ételeket. Ezek gazdagok életenergiában, fehérjékben, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben és élelmi rostokban. Az étrend tisztító és erősítő alapanyagokkal, változatos vágási és főzési módokkal támogatja a szervezetet, az emésztő- és az immunrendszer egészségét. Az ételek glikémiás indexe alacsony, mely segíti az optimális testsúly kialakulását és az érzelmi egyensúlyt. A lassan lebomló összetett szénhidrátok tartósan megmaradó energiát, nagyobb állóképességet és életerőt adnak, miközben a vércukorszint is kiegyensúlyozott marad. Az általános étrendben a savas és lúgos hatás, valamint a kálium és nátrium mennyisége a szükséges egyensúlyban van.
A makrobiotikus táplálkozási rendszernek nem alapanyagai sem a tojás, sem a tej és tejtermékek, illetve az 50 %-ban gabonákra épülő természetes konyhában a glutént tartalmazó gabonafajták elhagyása minőségi megoldást jelenthet az erre érzékenyek étrendjében.

      Kiknek ajánlott?
Sok egészséges ember használja alkalmanként, például tisztító kúrának, de sokan már életmódként is élik, hogy fiatalon, egészségesen, energiával telve tudjanak élni és dolgozni. Rengeteg írásos visszajelzés van az elmúlt években a módszert sikeresen alkalmazóktól, akiknek állapotuk javult, illetve meggyógyultak a legkülönfélébb betegségből: rákbetegségek, nőgyógyászati bajok, cukorbetegség, érrendszeri, mozgásszervi, légúti, emésztő rendszeri és egyéb betegségek. A makrobiotika egyszerűen is élhető, harmonikus életmód és étrend, nagyszerűsége a természetességében rejlik. Környezettudatos, fenntartható életet tesz lehetővé ősi alapokon, összhangban mai állandóan változó világunkkal. Elvei és módszerei iránymutatóak, melyben intuíciónk (biológiai bölcsességünk) folyamatosan fejlődik, erősödik. Tanítása: „Egészségesnek és boldognak lenni természetes.”

- akik ki akarják kerülni az ipari élelmiszergyártás veszélyeit,
- akik visszafiatalodni, regenerálódni akarnak,
- akiket jelenlegi egészségi állapotuk gátol abban, hogy teljes életet éljenek és végleges megoldást keresnek az okok megszűntetésével (pl. fogyni vágyók)
- gyógyulni vágyóknak valódi alternatívaként a betegségek visszafordításában: allergia (táplálékallergia), asztma, ingadozó vércukorszint, magas vérnyomás, szaporító szervi problémák (endometriózis), fájdalmas havi ciklus, csontritkulás, reflux, bélpanaszok, érzelmi ingadozások, krónikus fáradtság, gyenge fizikai és mentális állapot, ízületi panaszok, köszvény, pattanások, striák, stb.
- vegetáriánusok részére.

Szakszerűen elkészített makrobiotikus ételek rendelhetők:

Debrecen: Feketéné Marika
gyakorlott, okleveles makrobiotikus ételkészítő
tel.: 30/384-8307

Nyíregyháza: Fekete Éva
gyakorlott, okleveles makrobiotikus ételkészítő
tel.: 30/287-3571

 

Pin It