Telefon +36.30.9720705

Pulzusmérés

Pin It

A pulzuskontrollált edzés lényege

 

A pulzuskontrollált edzés lényege a megfelelő zónában való edzés. A Mai rohanó világban nem sokan figyelnek igazán a saját maguk egészségére. Talán a legtöbb gondoskodást szüleinktől kaptuk, kapjuk. Nos immáron több éve itt van Magyarországon egy márka (POLAR®), mely, ha a szülői gondoskodást nem is tudja pótolni, mégis segít egy helyes irány megmutatásában, mely hosszútávon az életet is jelentheti.

Sajnálatos tapasztalat, hogy az emberek testmozgás alatt általában azt értik, hogy esetleg nem használják a liftet és helyette inkább lefut az emeletről. A másik variáció pedig az, hogy ténylegesen eljár edzeni, esetleg rendszeres látogatója egy fitness teremnek (és nem csak a szemét legelteti a már kidolgozott idomokon), viszont azt gondolja, hogy ha kifut a világból és másnap, meg sem tud mozdulni az izomláztól (savasodástól) akkor egy nagyon jó edzésen van túl. Nos ez egy nagyon rossz tévhit. A Polar (bizonyos órái) ebben igyekszik a segítségünkre lenni. Egy technológia mely szabadalmaztatott és csak a Polar® pulzusmérőiben és néhány orvosi műszerben található meg. Ez a Heart Rate Variability más néven, Szívfrekvencia változékonyság mérése. Bonyolult képletekkel, a személyes adatokkal és a szívfrekvencia változékonysággal (HRV) számolva, az óra kiszámolja nekünk az aznapi személyes pulzus célzónánkat. Ezt a célzónát betartva elérhetjük célunkat (mely lehet zsírégetés, szintentartás vagy éppen állóképesség javítás) anélkül hogy esetleg feleslegesen megerőltetnénk a szervezetünket.

nita-pulzus masolat
 
És ez az, amiért mindenképp a POLAR® és nem más hasonló „szerkezet”. A Polar pulzusmérői, mint egy „gondoskodó szülő” figyelmeztet minket arra, ha elhagyjuk a nekünk aznapra megadott zóna értékeket. Innentől kezdve már ismét kezünkben a döntés joga hogy szótfogadunk-e. Vagy esetleg belemerülünk a rohanó világ fergetegébe és folytatjuk gyakran túlhajszolt életünket.
 
 
 
Forrás: POLAR®
Pin It