Telefon +36.30.9720705

A nagy fogyás

Pin It

Csodák nincsenek, csak tettek, avagy hogyan fogytam le


4 éve kezdődött, a Borisz halálával. Borisz a kutyám volt, akivel naponta 3-szor 4-szer mentem sétálni. Viszont már nem kellett mennem, rengeteg munkát vállaltam, hogy ne is kelljen a hiányára gondolni. Ez társult a rendszertelen evéssel, gyorsan bekapható, szemét kajákkal és pillanatok alatt meg lett az eredménye: a mérleg nyelve már 70 felett volt. Tudtam én, hogy sok, csak hát: „Nincs időm főzni”, Nincs időm edzeni”, „Nincs időm rendszeresen enni” – a szokásos kifogások.


judy1

Tudtam, hogy kövér vagyok, csak nem sejtettem - hogy kölcsön vegyem az Oszkár című film egyik mondatát. Aztán a végső lökést az adta meg, hogy az egyetlen, még rámjövő szoknyám kapcsa szabályosan kiszakadt az anyagból és nem volt mit felvennem. (Mondanom sem kell, a szekrényem tele volt olyan ruhákkal, melyek már régóta nem jöttek rám.)

A kisboltban láttam meg a szórólapot és 2012. február 17-én lementem a Nita Health Center-be, életem első TRX edzésére. Igaz, legalább 4 napig járni alig bírtam az izomláztól, leülni-felállni még úgy sem, mégis folytattam, mert rögtön beleszerettem a TRX-be.

Először csak hetente kétszer jártam Anitához. Aztán már háromszor. Kilóban egy dekát se fogytam, mégis éreztem, hogy változott valami. Először is jobban bírtam magamat. Kevésbé voltam fáradt. Jobb lett a hangulatom. Úgy 1 hónap múlva fel tudtam venni az egyik régi farmerem! (Juhé, változatosabb öltözködés!) Kilóban semmi.

4 hónap múlva, úgy 4-5 kg-al könnyebben, olyan szoknyában tudtam elmenni egy munkahelyi rendezvényre, ami már vagy 10 éve nem jött rám! No, és az ominózus bőrnadrág! Ami szintén legalább 10 éve állt a szekrényben. Frenetikus érzés volt!

Közben nyár lett, az edzőm, Csapó Anita engem választott a személyi edzői szakdolgozata alanyának. Hetente háromszor kardióztunk, kétszer súlyokkal dolgoztunk, pihentem egy napot és egy TRX köredzéssel zártam a hetet. Három hónapon át volt ez a menetrend. Közben jobban odafigyeltem az étkezésre. Az első két hétben egy dekát se fogytam. Csak egyre régebbi és ami fontosabb, egyre kisebb ruháimat tudtam felvenni! :-)

judy2
judy3
És akkor megtörtént a csoda! Négy hét telt el a nyárból, mikor először mutatott kevesebbet a mérleg. A nyár maradék hetei alatt szinte egyik percről a másikra tűntek el a kilók! Mire szeptember lett már 18 kilóval kevesebbel mentem vissza dolgozni. Amit azóta is tartok!

Jelenleg is TRX köredzésre járok, amit januártól bővítettünk WalkEnergie-val, és bírom a terhelést! :-)


Judy

Pin It