Telefon +36.30.9720705

Egy új kezdet - TRX

Pin It

Lassan két éve költöztem Debrecenbe. Nagyon szeretek sportolni, ezelőtt kettlebelleztem. Sajnos egy baleset miatt hosszabb pihenőre kényszerültem. 2017 tavaszán már elég erősnek éreztem magam a folytatáshoz, lelkesen keresgéltem, a kínálatok írásaiban és videóiban tájékozódtam a lehetőségekről, érdeklődtem, de nem nyerték el tetszésem… kissé elszomorodtam… valami hiányzott.

rsz edit 1Szerencsére nem adtam fel, így rátaláltam a „Nita Health Center” oldalra és valami felkeltette az érdeklődésem. TRX, már hallottam róla korábban és egyszer eldöntöttem, ha nem kettlebell, akkor kipróbálom. De mi is ez konkrétan? Teljes körű tájékoztatás, leírás, többféle edzésforma, megfelelő órarend, sok pozitív visszajelzés, képek, videók és Anita, aki az az edző lehet, akit én keresek. Időpont egyeztetés, már a hangján hallani, hogy mosolygós, pozitív ember lehet és egy rövid felvilágosítás az első alkalomra. Egyre jobban vártam a napot.

Eljött hát a személyes találkozás is, tiszta terem, határozott, de mosolygó edző áll előttem; állapotfelmérés és kezdhetjük is. A csoportban már összeszokott emberek, de mindenki befogadó, támogató és segítőkész. Már az első edzést nagyon élveztem. Anita felkészült volt, gondos bemelegítés után a gyakorlatok átbeszélése, majd indultak is a körök. Anita nagy figyelemmel követte végig az órát, folyamatosan odajött hozzám, segített, kérdezett, mutatott, javított, dicsért úgy, hogy mellette a csapat többi tagjaira is maximális figyelmet szentelt. Óra végén nyújtás és egy rövid beszélgetés, hogy is éreztem magam. Nagyon fáradtan, azt se tudtam, hogy megyek haza, de pozitív élményekkel maximálisan feltöltve. Nem is kérdés, hogy lett e folytatás.

rsz edit 3Igen, mostanra már hetente kétszer is. És miért szeretem, mit kapok ezeken a TRX edzéseken? Egy edzésről először mindenkinek az alakja jut az eszébe. Valóban, nagyon csinossá és formásan izmossá változtatja az embert, nem beszélve a fizikai erőnlét javulásáról is. Időnként én is megcsodálom a tükörben a rajtam végbemenő pozitív változásokat. Még testzsírszázalék mérésre is van lehetőség. Bármelyik órán voltam, mindig nagyon jó hangulatú csapatmunkát tapasztaltam, mintha egy baráti társaságba csöppentem volna.

De a legfontosabb mozgatóerő az edzőnk, Anita, akit azért szeretünk, mert:

  • Rugalmas, ha éppen nem tudsz fix időpontokban menni, akkor is megtalálja a megoldást és nem kell a következő edzést nélkülözni.
  • Mindig mosolyog, jókedvű, kedves. Családias hangulatot teremt minden alkalommal.
  • A sport iránt abszolút elkötelezett, az órákra mindig felkészülten érkezik, sosem az előtte lévő 5 percben szedi össze gondolatait. Az edzések gondosan megtervezettek, nagyon komplexek és a teljes testet átmozgató gyakorlatsort tartalmaznak. Többféle eszközt bevett, nyitott az újdonságokra, és az edzések mindig változatosak. Rendszeresen képzi magát, a mozgásformák több területén is. Ezért nem jelent neki problémát az se, ha éppen kismama vagy, fáj valamid, megsérültél vagy már egy sérülés, egészségügyi probléma után még rehabilitációs feladatokra is szorulsz. Állapotodnak megfelelő gyakorlatsorban lesz részed.
  • Maximális figyelem, minden órán, a csapat összes tagjának, függetlenül attól, hogy ketten vagy éppen tízen vagyunk az edzésen. A képzések során nyert szaktudását teljes mértékben beépíti a gyakorlatokba, tudja, hogy minek hogyan kell mozognia és addig nem hagy, amíg nem megfelelő a mozgásforma. Így az ízületeid is teljes védelemben érezhetik magukat. A javítást mindig elmagyarázza, hogyan kell jól és miért. Bármikor tud könnyíteni, de ha szükséges, akkor nehezíteni is egy feladaton, ahogy éppen igényled. Mindenkiből kihozza a maximumot. Emellett mindig motivál és rendszeresek a pozitív visszajelzések, az óra folyamán többször is. Az izzadtságos, kellemesen fárasztó munkába rendszeresen belecsempészi a mosolyt és a nevetést is.

rsz edit 4Ha végig olvastad, akkor már érted, miért mondtam azt az írásom elején, hogy „valami hiányzott”. Anitában és az általa tartott edzésekben megtaláltam, amit kerestem. Sajnos napjainkban nagyon kevés edző tud ennyire emberi, elhivatott lenni a munkája iránt, és szeretni, azt, amit csinál. Örülök, hogy rátaláltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Köszönöm Anita a már eddig eltöltött időt; a fáradtságos és izzasztó, de annál fantasztikusabb TRX köredzéseket, ahol mindig jó a hangulat; a sok segítséget, törődést, motiválást és pozitív változást, amit Tőled kaptam. Remélem, még nagyon sokáig részese lehetek! :)

Bartók Edit

Pin It