Telefon +36.30.9720705

Metodic – A tudomány

Pin It

 

Ahogy külső tulajdonságaink: szemünk, hajunk, bőrszínünk jelentősen eltér, úgy belső szerveink, mérete, idegrendszeri működésünk, vércsoportunk, izomzatunk, terhelésre mutatott reakcióink, légzés- és szívfrekvenciánk is egyedi jellemzőket mutatnak. Akkor miért gondoljuk mégis azt, hogy az „egy kaptafára“ elv működhet az egészség – ezen belül az étkezés/táplálkozás – terén? Napjainkban eddig nem látott választékban, elkészítési formában jutunk hozzá az élelmiszerekhez. Soha nem látott méreteket öltött a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a daganatos betegségek, a gyermekkori elhízás.

A Metodic célja, hogy számos könnyen felhasználható, praktikus információval járuljon hozzá egészségi állapota javulásához. Fontos, hogy testünk jeleit megtanuljuk értelmezni, és azokkal harmóniában élni. A cél nem egy erőszakos „testedtől idegen“ diéta lépéseit betartani, hanem a szervezet egyértelmű jeleit tudatosítva megtalálni a számunkra tökéletes étkezési kombinációt.

Az öröklött tulajdonságokra alapozott általános, egészséges étkezési alapelvekkel kiegészített étkezési program eredményeként:

  • A DEGENERATÍV BETEGSÉGEKET MEGELŐZHETŐEK, ILLETVE VISSZAFORDÍTHATÓAK,
  • ERŐSÖDIK AZ IMMUNRENDSZER,
  • ELÉRHETŐ, ÉS MEGTARTHATÓ AZ OPTIMÁLIS TESTTÖMEG,
  • OPTIMALIZÁLÓDIK AZ ENERGIASZINT, JAVUL A MENTÁLIS TELJESÍTMÉNY, VALAMINT
  • JELENTŐSEN ERŐNLÉTI ÉS ÁLLÓKÉPESSÉGI FEJLŐDÉS ÉRHETŐ EL.

Az anyagcsere-folyamatok elvégzéséhez szükséges energianyerés sejtszinten zajlik. Minden sejtnek – mint egy biokémiai gyárnak –, elsődleges feladata a tápanyagok, élelmiszerek energiává alakítása a test életfenntartó folyamataihoz. A mindenkori egészség ezen életfenntartó folyamatok minőségétől, és az elvégzéséhez szükséges energiamennyiségtől függ. Az energiamennyiség optimalizálása érdekében, mindannyiunknak szüksége van a tápanyagok teljes skálájára. A különböző genetikai programozás következtében azonban különböző mértékben és arányokban. Ez a magyarázata annak, hogy egy bizonyos élelmiszer valaki számára kifejezetten előnyös, egy másik számára közömbös, míg egy harmadik egyén számára esetleg káros.

A Metodic alapja egy mérés, amely során az alábbi anyagcserét befolyásoló faktorokat vizsgáljuk:

  • AUTONÓM IDEGRENDSZER
  • EMÉSZTŐRENDSZER
  • HORMONRENDSZER
  • VÉRCSOPORT
  • TESTÖSSZETÉTEL

pro fittEzek számtalan variációt eredményezhetnek, azonban mindenkinek megvan a saját, számára optimális kombinációja. Az elemzést egy 35 oldalas, mindenki számára egyedileg elkészített dokumentumban összegezzük, melynek célja, hogy számos, könnyen használható, praktikus információval (pl. megfelelő tápanyagok, étkezési időpontok, edzésmódszerek) járuljon hozzá egészségi állapotod javulásához.

Érdeklődni:
Pintér Noémi
+36 30 2755 759

 

Pin It