Telefon +36.30.9720705

WALKenergie

Pin It

A GYALOGLÁS A LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ MOZGÁSFORMA


A WALKenergie egy olyan indoor walking program, amely csoportosan, zenére, edzői irányítással végezhető mindenki számára kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül. A csoportos edzések közül messze a leghatékonyabb zsírégető tréning, mindemellett pedig kiváló állóképesség fejlesztő és alakformáló hatása is bizonyított.

walkenergie 4 20130331 2099897270Ma már mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű mozgás az egészség fenntartásának egyik pillére. Sajnos azonban leginkább a mozgásszegény életmód a jellemző. Ennek számos oka van, de többek közt visszatartó erő a legtöbb ember számára, hogy a futás, az aerobik vagy az edzőtermi gyakorlatok komoly izomlázat, nem ritkán sérülést váltanak ki a lelkes kezdőknél, ami végleg elveszi kedvüket a sportolástól. Mások pedig rengeteg mozgásformát kipróbálva, nem igazán találták meg a számukra leginkább megfelelő, élvezetes vagy hatékony mozgást.

Számos kutatás bizonyította már a gyaloglás előnyeit. Gyalogolni mindenki tud! Tömegesen alkalmazható és hatékony fegyver, különböző betegségek megelőzésében.
Különösen előnyös és ideális a gyaloglás azok számára, akik életükben soha, vagy évek óta nem végeztek rendszeres testedzést, viszont szakítani akarnak ellustult életmódjukkal és szeretnének ezen változtatni. Ugyanis a gyaloglás nem csak sokkal egészségesebb a futásnál, de alkalmazásával gyorsabban is fogyunk. A gyaloglás szinte semmilyen kockázattal nem jár, viszont számos előnye van:

 • jó közérzetet biztosít
 • fokozza a fizikai munkavégzés teljesítőképességét
 • erősíti a szívet és az érrendszert
 • javítja a tüdő és a légzés hatékonyságát
 • növeli az izomtömeget és izomerőt
 • csökkenti a zsírtömeget
 • növeli a csontsűrűséget
 • oldja a stresszt
 • lassítja az öregedést
 • az egyik legkevésbé sérülésveszélyes sport
 • bárki végezheti kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül.
A WALKenergie program megszületésének alapja az edzőtermek leginkább használt eszköze, a futópad volt. A WALKenergie gyaloglógépek nem elektromosak, hanem mechanikusak, így lehetővé teszik, hogy valódi gyaloglást illetve futást szimuláljunk, vagy akár bemelegítő gyakorlatokat végezzünk rajtuk. A padon végezhető gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy azok mindenki számára elvégezhetőek legyenek, kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül.
A cél egy olyan csoportos, teremben, edzői irányítással végezhető edzésmódszer megalkotása volt, amely igen széles tömegeket mozgat meg. A WALKenergie program illetve gépek használatával és ezeknek köszönhetően a gyaloglás, mint edzésmódszer egész évben végezhető teremben, csoportosan, edző irányításával, zenére, jó hangulatban, változatos, élmény gazdag órák keretein belül.
 
Pillants bele walki videónkba:

 
Ezt az edzésformát egyelőre a NitaCenterbe járó vendégeink használhatják, egy-egy TRX, Köredzés, vagy Hot Iron edzés alatt vehető igénybe kardiózás céljából. Csoportos edzés nálunk nincs, ezért nem is szerepel az órarendben.
 
Pin It