Telefon +36.30.9720705

TRX Funkcionális köredzés

Szereted a változatos, pörgős edzéseket? Na és persze az olyanokat, amikben elfáradsz, és a végére jóleső „de jót edzettem” érzéssel indulsz haza (vagy ha reggel van, a munkába)?

Hot Iron

Te is derékfájós vagy?

Ébredtél már úgy, hogy alig tudsz kimászni az ágyból, annyira fáj a derekad? Nos én igen! Amikor minden egyes mozdulat fájdalmat okoz, vagy amikor lehajolsz valamiért, és utána nem tudsz kiegyenesedni. Hidd el, én is átéltem ezt, de van rá megoldás!

Funkcionális köredzés

Funkcionális köredzésA köredzés egy szálkásításra nagyon jól használható technika, és nagyszerű módszer az állóképesség javítására, a fittségi szint emelésére is. Intenzitás és a zsírégetés fokozása érdekében is használható.

Metodic – A tudomány

 

Ahogy külső tulajdonságaink: szemünk, hajunk, bőrszínünk jelentősen eltér, úgy belső szerveink, mérete, idegrendszeri működésünk, vércsoportunk, izomzatunk, terhelésre mutatott reakcióink, légzés- és szívfrekvenciánk is egyedi jellemzőket mutatnak. Akkor miért gondoljuk mégis azt, hogy az „egy kaptafára“ elv működhet az egészség – ezen belül az étkezés/táplálkozás – terén? Napjainkban eddig nem látott választékban, elkészítési formában jutunk hozzá az élelmiszerekhez. Soha nem látott méreteket öltött a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a daganatos betegségek, a gyermekkori elhízás.

Azért eddzél, mert szereted a tested!

Neked mi a célod az edzéssel? Sokan azért jönnek edzeni, mert utálják a testüket, kevesebb zsírt szeretnének látni rajta, izmosabbak, formásabbak szeretnének lenni. Persze, ki ne szeretne jobban kinézni?

A táplálkozás és a túlélés

Minden étkezés kiváltja egy következő étkezés igényét, az anyagcsere gyorsulásának irányába. A szervezet mindig túlélésre törekszik. Így egy fogyókúránál a szervezet a megváltozott élethez hozzálassítja a szervezet energia igényét. Koplalásnál a zsírraktárokhoz ragaszkodik a szervezet, a túlélés miatt. Ez a látszat fogyás, amikor nem zsírból, hanem izomból történik a fogyás. Ezt testzsírszázalék méréssel könnyen ellenőrizhetjük.