Telefon +36.30.9720705

Amit jó tudni a Hot Ironról

Pin It

Hot Iron –  Erőfejlesztés, Zsírégetés Zenére és Csapatban!
(Szutter Bettina - Amit jó tudni a Hot Ironról)

Hot Iron – addig üsd a vasat, amíg meleg! 

 

Első ránézésre ez az izompacsirták edzése – már az elnevezéshez kapcsolódó mottóból is kiindulva -, de a „vas” csupán a súlyzó rudat és tárcsákat jelképezi. Ha kipróbáljuk, rájövünk, hogy a Hot Iron-t kimondottan átlagos vagy túlsúlyos testalkatú hölgyeknek és férfiaknak fejlesztették ki. Kezdetben megtapasztalhatjuk az izomláz széles palettáját, de egy pár hónap után garantált a szálkás, minőségi izomzat és az edzéseknek köszönhető jó közérzet, helyes testtartás.

Élettani hatásai: hatékonyan csökkenti a testzsírt, szálkásítja izmaidat, növeli izmaid erejét és az erő-állóképességed. Mellékhatásként pedig fejleszti a szív- és vérkeringési rendszeredet, immunrendszeredet és testtartásod.

Pár szóban a Hot Iron-ról

rsz 20150424 193223A Hot Iron egy ideális mozgásforma hölgyeknek és uraknak egyaránt, akár szálkás izmokra, karcsúságra, akár nagyobb erő-állóképességre vágynak. Az edzés csoportosan történik, a három havonta váltakozó zenei anyagnak köszönhetően kellemes hangulatban, súlyzó rudakkal ill. tárcsákkal és egy profi edző által irányított edzésmódszerrel.
A hatás gyors és tartós! Ez nem egy csodaprogram, inkább egy olyan tréninganyag, ami biztonságos és bárki számára könnyen elsajátítható.
A siker hátterében ott áll egy szakmailag elismert német csapat – gyógytornászok, természetgyógyászok, testnevelők, testépítők, szakedzők – akik éveken keresztül fejlesztették ki ezt az egységes edzésrendszert alkalmazva a legfrissebb ismereteket.
Fő szempontként fontos a harmónia az edzés és a test kapcsolatában. Ez nem tánc és nem aerobic, hanem testformálás! A zene motiváló és magával ragadó, ritmusa segíti a gyakorlatok  kivitelezését. Az órát tartó edző figyel Rád, segít a gyakorlatok kivitelezésében és tested helyes tartásában a gyakorlatok végzése alatt. Tökéletes formád eléréséhez elegendő hetente háromszor Hot Iron-nal edzeni, de tökéletes erő-állóképességi edzésforma lehet bármely sportág kiegészítő elemeként.

Miért pont súlyzós edzés?

  1. Mert csupán egy óra alatt hatékonyan csökkentheted testzsír-százalékodat.
  2. Mert ezzel a hatásos súlyzós edzéssel közel annyi kalóriát égetünk el, mintha futnánk másfél órát, ugyanakkor itt védjük izületeinket.
  3. „Utóégető hatás” – emelkedett alapanyagcsere – miatt , ami az edzés utáni kalóriaégetést jelenti nyugalmi állapotban. Ez azt jelenti, hogy az edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Grátisz kalóriaégetés, hiszen ez automatikusan történik az edzést követő pihenés időtartama alatt.
  4. Ehetsz amit csak szeretnél, de megfelelő táplálkozással fokozhatod is a sikert. Az egyórás edzés alatt elégetett kalóriák nem a test zsírraktáraiból származnak, fontos jelentőséggel bír tehát az edzésnap maradék 23 órája, amely során a megemelkedett alapanyagcsere hatására a zsírdepók folyamatos utóégetés alatt állnak. A táplálkozás pont ezért fontos szerepet tölt be, hiszen a magát újraépítő szervezet azokból az anyagokból táplálkozik, amit ez alatt az időszak alatt beviszünk.

Súlyzó rudas edzés az aerobik teremben

Ezeken az edzéseken csapatban dolgozhatsz, együtt fiúk és lányok! Nem kell félned többé a súlyoktól, a gépektől. Az edző segítségével könnyedén elsajátíthatod a gyakorlatok végrehajtását és ezáltal később könnyedén elboldogulsz majd a fitnesz teremben végzett súlyzós edzések világában is. Az aerobikosok a Hot Iron-nak köszönhetően megbarátkoznak a súlyokkal és egyéni edzésekkel, ugyanakkor például a body-s fiúk könnyedebben részt vesznek a csoportos tréningeken, hiszen az edzéshatás magáért beszél és nem elhanyagolható az az esztétikai élmény sem amit a miniszoknyás női edzők nyújtanak!!!

Izomépítés nőknél és férfiaknál

A lányok többnyire aggódnak, hogy testsúlyuk megnő, és izmaik hatalmasak lesznek a súlyzós edzések hatására (természetesen az erő-állóképességi súlyzós edzésekre gondolok), de feleslegesen aggódnak, hiszen a gyakorlatokat hosszú ideig végezzük (3-4 perc) és a súlyokat úgy kell megválasztani, hogy ÉPPEN VÉGIG TUDD CSINÁLNI a durván 50 ismétlést. A nagy ismétlésszám inkább a szálkásításnak kedvez, mint sem az izomméret növekedésének. Valamint a nők nem rendelkeznek azzal a hormonmennyiséggel (tesztoszteron), amely az izomépítés alapköve, így az  izomerő és izomtömeg növekedéssel  csakis a férfiak számolhatnak. Nem utolsó sorban búcsút inthetünk a hát-, térd- és egyéb izületi fájdalmaknak hiszen az alapgyakorlatoknál fokozott figyelmet szentelünk a funkcionális szerepet betöltő mélyrétegű tartó izmoknak.

A Hot Iron edzések típusai és felépítése

rsz 20150424 193743A Hot Iron lényege a tervszerűség, biztonság és periodizáció, vagyis a terhelés és pihenés váltogatása. Egy edzés során a speciális bemelegítést követően megmozgatjuk testünk szinte minden izmát, majd az órát egy könnyed nyújtással zárjuk. Talán unalmasnak tűnik, de egy edzés gyakorlatait 8-12 hétig ismételjük, hiszen ahhoz, hogy a tökéletes kivitelezést és testtartást elsajátíthassuk, szükségünk van ismétlésre. A különböző szintek gyakorlatainak elsajátítása, ill. újra- és újrakezdése változatosságot és folyamatos kihívást jelent, így izmaink sem „unják meg” az ismétlődő mozgásformákat, vagyis ez idő alatt szervezetünk még pont nem szokik hozzá az adott terhelési szinthez. És amikor a harmadik szint után újrakezdjük az elsőt, arra leszünk figyelmesek, hogy profikká váltunk. A Hot Iron egyes óratípusai különböző edzéshatást eredményeznek. Négy edzésszintet különböztetünk meg melyek során célszerű a fokozatosságot betartani! (0. szint: funkcionális alapgyakorlatok elsajátítása gumikötéllel, saját testsúllyal, 1. szint: súlyzó rudas gyakorlatok technikáinak elsajátítása alapgyakorlatokkal, 2. szint: összetett gyakorlatok, magasabb kalóriaégetés, 3. szint: nagy súlyokkal végigdolgozott, pörgős edzések, leghatásosabb testzsír-csökkenés, leghatékonyabb izomfeszesség). Célszerű testünket fokozatosan terhelni, vagyis nem árt a szintek sorrendjét betartani!

Hogyan érheted el céljaidat a Hot Iron segítségével?

 1. Hot Iron különös gondot fordít arra, hogy fejlődésed folyamatos legyen.
 2. A Hot Iron 9-12 hetes periódusokkal dolgozik, hiszen ez az az időintervallum, amely alatt az adott terhelésre reagál az izomzat, fejlődik, majd hozzászokik.
 3. A periódusokon belül az eredményt a súlyok egyénre szabott fokozatos emelése garantálja.
 4. Különböző periódusokban a megváltoztatott gyakorlatok szintén a fejlődés biztosítékai. A garancia pedig az alapjaiban különböző kétfajta izomterhelés ( erő-állóképességi terhelés, illetve a hypertrófiás izomfejlesztő terhelés) periódusonkénti váltakozása.

Összefoglalva tehát amiért érdemes kipróbálni a Hot Iron-t

 1. egy jó kis csapat tagja lehetsz,
 2. 3 havonta változó edzésprogram, mely biztosítja az izomzatnak a változatosságot,
 3. a folyamatos fejlődést a gyakorlatok valamint a négyféle edzésmódszer változatossága garantálja
 4. az edzők éves kötelező továbbképzése pedig garancia a munka minőségére !!!

Jó Gyúrást!

A NitaCenterben ilyen egy kemény Hot Iron óra:


Hot Iron edzésről még több olvasnivaló:
Hot Iron - Te is derékfájós vagy?

 

 

 

Pin It