Telefon +36.30.9720705

TRX Rip training

Pin It


A Rip Training az asszimetrikus terhelést modellezi, amivel rendszeresen találkozunk a sportban és a hétköznapokban. Akár a boltból cipekedsz, a gyermekedet emeled fel, dobsz egy labdát, vagy hasonló mozgást végzel. A tested folyamatosan kontrollálja a rá ható rotációs erőket, vagy éppen rotációt generál.
A Rip Training egyszerűen és hatékonyan integrálja a rotációs mozgásokat az edzésedbe, a komplexitása révén a céljaidnak megfelelően alakítható. A Rip Training hatékony megoldás a mobilitás és a stabilitás fejlesztésére is.

20150426 190015A Rip Training rugalmas ellenállást használ, ami nagy sebességű, alacsony intenzitású, vagy kis sebességű, nagy intenzitású edzést tesz lehetővé. A gumiheveder növekvő ellenállást biztosít, amikor megfeszíted, akadályozza a lendületet, és arra kényszerít, hogy több erőt fejts ki minél inkább növeled a mozgástartományt. Az energia a mozgás utolsó fázisában (teljesen feszes a gumikötél) raktározódik, és fékező erőt igényel a felhasználótól, miközben visszatér a gumikötél legrövidebb állapotába. A statikustól a dinamikus tartományig egyaránt tudsz dolgozni.

Azáltal, hogy a felsőtestünk a core izmokon keresztül összeköttetésben van az alsótesttel, így minden gyakorlat fejleszti az egyensúlyt, a koordinációt és a teljes test erejét.
A Rip Training edzést bármelyik vendég fittségi céljaihoz lehet igazítani, beleértve a sebesség, erő, teljesítmény, egyensúly, ügyesség, stabilitás, mobilitás, állóképesség, koordináció, pontosság fejlesztését vagy akár a metabolikus felpörgetést.

A gyakorlatokhoz egy emelő kart és egy gumikötelet használunk, így létrehozva egy változó ellenállású edzésmódszert, amely ideális mixét biztosítja a rotációnak, a törzs stabilitásnak, kontrollnak, teljesítménynek, egyensúlynak és koordinációnak.

Amikor a felhasználó megfogja a rudat és kifeszíti a gumihevedert a stabilizáló izmok az egész törzsben megfeszülnek, hogy megőrizzék az egyensúlyt. A törzsizmok stabilizációja nélkül minden egyes gyakorlatnál a Rip Trainer elforgatná a használót a rögzítési pont felé. Bármilyen gyakorlatot is végezzünk (Rip Press, Rip Row vagy Rip Rotation) a teljes törzsizomzat bekapcsol, hogy stabilizálja és egyensúlyban tartsa a testet. Ezért is mondjuk, hogy a TRX Rip Training során a „törzsizmok mindig dolgoznak”.

trx-ripA Rip Training gyakorlatok végtelen számú variációt biztosítanak, ha csak a mozdulatok szögét és a mozgás síkját vesszük, lehetővé téve a felhasználónak, hogy olyan mozdulatokat végezzen, amelyeket a mindennapi életben is.
A Rip Trainer-el a funkcionális tréning alapelvei beépíthetőek egy olyan programba, amely specifikus célokat tűz ki, mint például elhajítani egy amerikai focilabdát, meglendíteni egy golfütőt, vagy a magasba ugrani. Kiváló kiegészítő edzés a küzdősportot végzőknek, az ütéseik és a rúgásaik erejének növelése érdekében.
Számos általános fitness célkitűzés tartalmazza a következőket: fejleszteni az erőt, az egyensúlyt, mobilitást és a törzsizmok stabilitását.

Nézz bele videónkba, amely egy TRX - RIP edzésen készült nálunk a Nita Health Centerben:


TRX Rip-ről még több olvasnivaló:
TRX RIP – Küzdelem a végsőkig

Szeretnéd kipróbálni? Nincs más teendőd csak kérj időpontot!
Elérhetőségünket itt találod!

Pin It